diumenge, 28 d’abril del 2013

Què és una cervicalgia? la seva anatomia i exercicis per fer a casa.



Bones de nou!!!
Avui parlaré de què és la cervicalgia, de quina musculatura afecta i de què poden fer les persones que en pateixen.

CERVICALGIA: No és un ni un diagnòstic ni una patologia, és la forma a la qual s'anomena el dolor en el coll i que afecta a la zona cervical de la columna.
Es pot produir per diversos tipus de lesions però que tenen símptomes semblants, per aquest motiu, s'ha d'identificar la causa en concret en cada pacient, per poder aplicar el tractament adequat.

Les diferents causes per la qual pot ser produïda:
  • Processos inflamatoris: Artritis reumatològica o espondilitis anquilosant.
  • Trastorns estàtics congènits: Costella suplementària o vèrtebra supernumerària o cuneïforme situada cap a D1 - D2 - D3.
  • Alteracions de l'estàtica adquirits: Cifolordosis o dors pla.
  • Factors mecànics: Traumatismes directes o indirectes, esforços, moviments que no s'executen amb la coordinació precisa, postures incorrectes.
  • Factors fisiològics: Alteracions vasculars.
  • Factors psíquics: Fer una sobrevaloració d'aquest dolor.
RECORDATORI ANATÒMIC: El coll té una estructura formada per set vèrtebres cervicals. El límit superior es troba en a l'atles, suporta el pes del crani; i l'inferior, es troba el manubri de l'estern i les clavícules, són la unió del coll amb el tronc i les extremitats superiors. Totes les estructures òssies estan unides per un complex lligamentós important, el qual sòl quedar afectat en els esquinços cervicals o fuetades cervicals.
 
Cada costat del coll està dividit en els triangles anterior i posterior per l'esternoclidomastoïdal situat obliquament.
  • Triangle posterior: És la regió del coll limitat per l'esternoclidomastoïdal, el trapezi i la clavícula.
  • El terra del triangle està format per una part de la fàscia cervical profunda que cobreix quatre músculs: Espleni del cap, elevador de l'escàpula, escalè mig i escalè posterior.
  • Angle inferiomedial del triangle, a vegades apareix l'escalè anterior.
  • Inferiorment, el triangle posterior està creuat pel ventre del múscul omohioïdal, que divideix el triangle en dos triangles més, el triangle occipital i el triangle supraclavicular.
  • Triangle anterior: Està limitat per la vora anterior de l'esternoclidomastoïdal, la línia mitja anterior del coll i la mandíbula.

Per poder descriure millor les estructures es subdivideix en quatre triangles més petits:
  • El submandibular
  • El submentonià
  • El carotidi
  • El triangle muscular: Està limitat pel ventre superior del omohioïdal, la vora anterior del esternoclidomastoïdal i el pla mig del coll.
En aquest triangle també s'inclouen els músculs infrahioïdals. En una capa més profunda podem trobar els músculs pre-vertebrals anteriors, realitzen la funció flexora en la regió cervical i cranial. Aquests músculs són: El llarg del coll, el llarg del cap, el recte del cap i el recte lateral del cap

EXERCICIS QUE PODEM REALITZAR A CASA:
La millora del to muscular i de la força de la musculatura del coll, el clatell i la zona alta de l'esquena ajuden a prevenir la cervicalgia.
Alguns exercicis que podem realitzar diferents vegades al dia i en qualsevol moment són:   
  1. Espatlles: Elevació i descens d'ambdues espatlles; rotacions endavant i endarrere.    
  2. Clatell i coll: Flexió i extensió de coll, rotació de cap, cap als dos costats. Estirar el colla aixecant el cap, cap a dalt.
A més a més, hauríem de col·locar-nos calor almenys 3 cops al dia; i tenir en compte el matalàs, el coixí i el seient que utilitzem més sovint.

Fins aquí el blog d'avui, un altre dia continuarem amb la classificació i els diferents tipus de tractament, ja que és un tema molt extens.
Espero que us agradi i que el trobeu interessant;)
       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada